-->
ZÖLDSÉGLEVES
Hozzávalók:
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kis zellergumó vagy zeller szár
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom vagy kevés paradicsompüré (opcionális)
- só, bors
- friss petrezselyem
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- víz vagy alaplé
Elkészítés:
- A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk vagy szeleteljük.
- Egy lábasban az olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
- Hozzáadjuk a többi zöldséget, pár percig pirítjuk együtt, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy ellepje.
- Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő alatt kb. 30 percig főzzük, amíg minden megpuhul.
- Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése