-->

2025. július 21., hétfő

TEJFÖLÖS GOMBAPÖRKÖLT

 Hozzávalók:

  • 40 dkg friss gomba (pl. csiperkegomba)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 evőkanál liszt (opcionális, sűrítéshez)
  • 1 evőkanál paprika (őszintén: inkább édes paprika)
  • 2 dl tejföl
  • só, bors
  • víz vagy alaplé
  • petrezselyem aprítva (ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. A hagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és addig pároljuk, amíg a leve nagy része elpárolog.
  3. Meghintjük a liszttel és a paprikával, gyorsan átkeverjük, hogy ne égjen meg.
  4. Felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk, és kb. 15 percig főzzük.
  5. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt, majd visszatesszük pár percre, hogy összeérjenek az ízek (nem főzzük tovább, nehogy kicsapódjon a tejföl).
  6. Tálaláskor szórhatunk rá friss petrezselymet.
  7. Köret: tészta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése