-->

2025. július 21., hétfő

SAJTOS ZABKEKSZ

 Hozzávalók:

  • 100 g zabpehely (finom vagy durva)
  • 50 g reszelt sajt (pl. trappista vagy cheddar)
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl
  • só, bors ízlés szerint
  • opcionális: egy kevés apróra vágott snidling vagy petrezselyem

Elkészítés:

  1. A zabpelyhet, sajtot, tojást, joghurtot, sót és borsot egy tálban összekeverjük, ha szükséges, kevés vízzel vagy tejjel lazítjuk a tésztát, hogy formázható legyen.
  2. Kis golyókat formázunk, majd kézzel vagy kanál hátuljával lapítjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15-20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése