Hozzávalók:
- 1 egész csirkecomb (kb. 200-250 g)
- 1 evőkanál olaj (pl. napraforgó vagy olíva)
- Só, bors ízlés szerint
- Fokhagyma por vagy 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
- 60 g rizs (kb. 3 evőkanál)
- 50 g fagyasztott vagy friss zöldborsó (rizibiziben a borsó és a rizs a fő összetevő)
- 1 evőkanál vaj vagy margarin
- 1/4 kisebb fej vöröshagyma (elhagyható)
- 150 ml víz vagy alaplé
- Friss petrezselyem (elhagyható, a végén megszórni)
Elkészítés:
-
Csirkecomb előkészítése:
A csirkecombot mosd meg, töröld szárazra. Sózd, borsozd meg, szórd meg egy kevés fokhagyma porral vagy dörzsöld be friss fokhagymával. -
Sütés:
Egy serpenyőben vagy sütőtálban melegítsd fel az olajat közepes lángon. Tedd bele a csirkecombot bőrös felével lefelé, és süsd kb. 7-8 percig, míg szép aranybarna lesz. Fordítsd meg, süsd még 7-8 percig, majd ha szükséges, tedd át előmelegített sütőbe (180 °C) és süsd készre (kb. 15-20 perc), amíg átsül. -
Rizibizi elkészítése:
A hagymát aprítsd fel, a vajon dinszteld meg egy kis lángon, amíg üveges lesz. Add hozzá a rizst, és pirítsd egy percig együtt. Öntsd hozzá a vizet vagy alaplevet, sózd meg enyhén, majd fedd le, és főzd alacsony lángon 10 percig. -
Borsó hozzáadása:
A rizis tál fedelét leveszed, keverd hozzá a zöldborsót, és főzd további 5 percig, amíg a rizs megpuhul és a borsó is átmelegszik. -
Tálalás:
Tálald a sült csirkecombot a friss, illatos rizibizivel, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése