-->

2025. július 11., péntek

SÜLT CSIRKECOMB RIZIBIZIVEL

 Hozzávalók:

  • 1 egész csirkecomb (kb. 200-250 g)
  • 1 evőkanál olaj (pl. napraforgó vagy olíva)
  • Só, bors ízlés szerint
  • Fokhagyma por vagy 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • 60 g rizs (kb. 3 evőkanál)
  • 50 g fagyasztott vagy friss zöldborsó (rizibiziben a borsó és a rizs a fő összetevő)
  • 1 evőkanál vaj vagy margarin
  • 1/4 kisebb fej vöröshagyma (elhagyható)
  • 150 ml víz vagy alaplé
  • Friss petrezselyem (elhagyható, a végén megszórni)

Elkészítés:

  1. Csirkecomb előkészítése:
    A csirkecombot mosd meg, töröld szárazra. Sózd, borsozd meg, szórd meg egy kevés fokhagyma porral vagy dörzsöld be friss fokhagymával.

  2. Sütés:
    Egy serpenyőben vagy sütőtálban melegítsd fel az olajat közepes lángon. Tedd bele a csirkecombot bőrös felével lefelé, és süsd kb. 7-8 percig, míg szép aranybarna lesz. Fordítsd meg, süsd még 7-8 percig, majd ha szükséges, tedd át előmelegített sütőbe (180 °C) és süsd készre (kb. 15-20 perc), amíg átsül.

  3. Rizibizi elkészítése:
    A hagymát aprítsd fel, a vajon dinszteld meg egy kis lángon, amíg üveges lesz. Add hozzá a rizst, és pirítsd egy percig együtt. Öntsd hozzá a vizet vagy alaplevet, sózd meg enyhén, majd fedd le, és főzd alacsony lángon 10 percig.

  4. Borsó hozzáadása:
    A rizis tál fedelét leveszed, keverd hozzá a zöldborsót, és főzd további 5 percig, amíg a rizs megpuhul és a borsó is átmelegszik.

  5. Tálalás:
    Tálald a sült csirkecombot a friss, illatos rizibizivel, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése