Hozzávalók lencsefőzelék:
- 100 g száraz lencse (vagy 200 g főtt/lédús konzerv)
- 1 babérlevél
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk mustár (opcionális, de klasszikus)
- 1–1,5 ek zabpehelyliszt
- kb. 1 tk olaj
- pici fűszerpaprika (opcionális)
Hozzávalók csirkemell:
- 1 db csirkemellfilé (kb. 150–200 g)
- só, bors
- fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
- 1 tk olaj
Elkészítés lencsefőzelék:
-
Ha száraz lencsét használsz: áztasd be pár órára vagy egy éjszakára, majd szűrd le.
-
Főzd meg a lencsét:
Tedd fel főni annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Add hozzá a fél hagymát, fokhagymát, babérlevelet, sózd a főzés vége felé.
(Ha konzervlencsét használsz, elég pár percig főzni a többi hozzávalóval.) -
Habaráshoz:
Egy kis tálban keverd csomómentesre a zabpehelylisztet kevés hideg vízzel (kb. 2-3 ek). Húzd le a főzeléket a tűzről, keverd bele, majd tedd vissza főni pár percre, míg besűrűsödik. -
Ízesítés:
Keverd bele a mustárt, őrölt borsot, akár egy kevés pirospaprikát is, ha szereted.
Vedd ki a babérlevelet és a főtt hagymadarabokat.
Elkészítés sült csirkemell:
-
Fűszerezd:
Sózd, borsozd, fűszerezd tetszés szerint. Ha van időd, pácolhatod 1-2 órát. -
Süsd:
Serpenyőben 1 tk olajon süsd aranybarnára mindkét oldalát (kb. 3-4 perc oldalanként, attól függően, milyen vastag), vagy süsd 180°C-on sütőben 20-25 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése