Hozzávalók:
- 4 közepes burgonya (kb. 200–250 g)
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 kisebb paradicsom
- fél paprika
- 1 evőkanál olaj vagy zsír
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
- kb. 300 ml víz
- (opcionális) 1 kis darab lecsókolbász vagy virsli (kb. 5-10 dkg)
- (opcionális) 1/2 kávéskanál fűszerkömény vagy majoránna
Elkészítés:
-
Előkészítés:
Hámozd meg a krumplit, kockázd fel. A hagymát aprítsd fel, a kolbászt/virslit karikázd fel, ha használsz. -
Pörköltalap:
Egy kisebb lábosban hevítsd az olajat/zsírt, és dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. -
Fűszerezés:
Ha a hagyma üveges, húzd le a tűzről, keverd bele a pirospaprikát (ne égesd meg), majd azonnal öntsd fel egy kevés vízzel (kb. 50 ml), hogy ne kapjon oda, paradicsom paprika feldarabolva szintén mehet bele -
Főzés:
Add hozzá a krumplit, sózd, borsozd, ízesítsd, öntsd fel annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fedő alatt főzd közepes lángon kb. 20-25 percig, amíg a krumpli megpuhul. -
Kolbász/virsli (ha használsz):
Az utolsó 5–10 percben dobd bele, hogy együtt főjenek össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése