-->

2025. július 14., hétfő

PAPRIKÁS KRUMPLI

 Hozzávalók:

  • 4 közepes burgonya (kb. 200–250 g)
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb paradicsom
  • fél paprika
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • kb. 300 ml víz
  • (opcionális) 1 kis darab lecsókolbász vagy virsli (kb. 5-10 dkg)
  • (opcionális) 1/2 kávéskanál fűszerkömény vagy majoránna


Elkészítés:

  1. Előkészítés:
    Hámozd meg a krumplit, kockázd fel. A hagymát aprítsd fel, a kolbászt/virslit karikázd fel, ha használsz.

  2. Pörköltalap:
    Egy kisebb lábosban hevítsd az olajat/zsírt, és dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát.

  3. Fűszerezés:
    Ha a hagyma üveges, húzd le a tűzről, keverd bele a pirospaprikát (ne égesd meg), majd azonnal öntsd fel egy kevés vízzel (kb. 50 ml), hogy ne kapjon oda, paradicsom paprika feldarabolva szintén mehet bele

  4. Főzés:
    Add hozzá a krumplit, sózd, borsozd, ízesítsd, öntsd fel annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fedő alatt főzd közepes lángon kb. 20-25 percig, amíg a krumpli megpuhul.

  5. Kolbász/virsli (ha használsz):
    Az utolsó 5–10 percben dobd bele, hogy együtt főjenek össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése