-->

2025. július 20., vasárnap

SÜLT CSIRKEMELL HAJDINARAGUVAL

Hozzávalók:

A hajdinaraguhoz:

  • 50 g hajdina (szárazon mérve)
  • 1 kis sárgarépa
  • ¼ cukkini
  • ¼ paprika
  • ½ fej lilahagyma vagy 1 kis vöröshagyma
  • 1 tk olívaolaj
  • Só, bors, fokhagymapor, majoránna, petrezselyem vagy kakukkfű ízlés szerint

A csirkemellhez:

  • 120–150 g csirkemellfilé
  • Só, bors, paprika, fokhagyma, kevés olaj a sütéshez


Elkészítés:

  1. Hajdinát áztasd be 1–2 órára (vagy forró vízzel leöntve 10 percre), majd főzd meg sós vízben (kb. 10–15 perc, míg megpuhul, de nem szétfő).
  2. Közben a zöldségeket vágd apróra, a hagymát pirítsd meg olajon, majd add hozzá a többit. Párold meg őket fedő alatt 5–10 percig, sózd, fűszerezd.
  3. Keverd össze a főtt hajdinával, hagyd, hogy összeérjenek az ízek.
  4. A csirkemellet szeleteld vagy csíkozd fel, fűszerezd, és serpenyőben kevés olajon süsd meg, vagy grillezd.
  5. Tálald a csirkét a meleg hajdinaraguval – akár friss petrezselyemmel megszórva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése