Hozzávalók:
A hajdinaraguhoz:
- 50 g hajdina (szárazon mérve)
- 1 kis sárgarépa
- ¼ cukkini
- ¼ paprika
- ½ fej lilahagyma vagy 1 kis vöröshagyma
- 1 tk olívaolaj
- Só, bors, fokhagymapor, majoránna, petrezselyem vagy kakukkfű ízlés szerint
A csirkemellhez:
- 120–150 g csirkemellfilé
- Só, bors, paprika, fokhagyma, kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Hajdinát áztasd be 1–2 órára (vagy forró vízzel leöntve 10 percre), majd főzd meg sós vízben (kb. 10–15 perc, míg megpuhul, de nem szétfő).
- Közben a zöldségeket vágd apróra, a hagymát pirítsd meg olajon, majd add hozzá a többit. Párold meg őket fedő alatt 5–10 percig, sózd, fűszerezd.
- Keverd össze a főtt hajdinával, hagyd, hogy összeérjenek az ízek.
- A csirkemellet szeleteld vagy csíkozd fel, fűszerezd, és serpenyőben kevés olajon süsd meg, vagy grillezd.
- Tálald a csirkét a meleg hajdinaraguval – akár friss petrezselyemmel megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése