-->

2025. július 14., hétfő

GULYÁSLEVES

 Hozzávalók:

  • 150 g csirkemell vagy csirkecombfilé, kockázva
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 kisebb fehérrépa
  • 1 közepes krumpli
  • 1/2 zöldpaprika
  • 1 kis paradicsom vagy 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek olaj vagy zsír
  • kb. 400 ml víz
  • (opcionálisan: csipetke vagy tészta)

Elkészítés:

  1. Alap:
    Vágd apróra a hagymát, kockázd fel a húst és a zöldségeket.

  2. Pörköltalap:
    Egy kis lábasban olajon megdinszteled a vöröshagymát. Mikor üveges, lehúzod a tűzről, rászórod a pirospaprikát, gyorsan elkevered.

  3. Hús hozzáadása:
    Hozzáadod a csirkét, visszateszed a tűzre, fehéredésig pirítod. Mehet hozzá az aprított fokhagyma, kömény, paradicsom és zöldpaprika is. Pár percig együtt pirítod.

  4. Felöntés, főzés:
    Felöntöd kb. 400 ml vízzel, sózod, borsozod, és főzöd 10-15 percig.

  5. Zöldségek hozzáadása:
    Beleteszed a répát, fehérrépát, krumplit. Addig főzöd, amíg minden puha lesz (kb. még 15-20 perc).

  6. (Opcionálisan csipetke):
    Ha szeretnél bele, a végén főzz bele egy kis adag csipetkét vagy szórd bele a bolti levestésztát az utolsó 5 percben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése