Hozzávalók:
- 150 g csirkemell vagy csirkecombfilé, kockázva
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 1 kisebb fehérrépa
- 1 közepes krumpli
- 1/2 zöldpaprika
- 1 kis paradicsom vagy 1 ek sűrített paradicsom
- 1 tk fűszerpaprika
- 1/2 tk őrölt kömény
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek olaj vagy zsír
- kb. 400 ml víz
- (opcionálisan: csipetke vagy tészta)
Elkészítés:
-
Alap:
Vágd apróra a hagymát, kockázd fel a húst és a zöldségeket. -
Pörköltalap:
Egy kis lábasban olajon megdinszteled a vöröshagymát. Mikor üveges, lehúzod a tűzről, rászórod a pirospaprikát, gyorsan elkevered. -
Hús hozzáadása:
Hozzáadod a csirkét, visszateszed a tűzre, fehéredésig pirítod. Mehet hozzá az aprított fokhagyma, kömény, paradicsom és zöldpaprika is. Pár percig együtt pirítod. -
Felöntés, főzés:
Felöntöd kb. 400 ml vízzel, sózod, borsozod, és főzöd 10-15 percig. -
Zöldségek hozzáadása:
Beleteszed a répát, fehérrépát, krumplit. Addig főzöd, amíg minden puha lesz (kb. még 15-20 perc). -
(Opcionálisan csipetke):
Ha szeretnél bele, a végén főzz bele egy kis adag csipetkét vagy szórd bele a bolti levestésztát az utolsó 5 percben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése