Hozzávalók:
Húshoz:
- 500–600 g csontos hú
- 3-4 gerezd fokhagyma
- Só, bors, majoránna, pirospaprika
- 1 evőkanál zsír vagy olaj
- 1 dl víz (sütéshez)
Dinsztelt káposztához:
- 500 g fejes káposzta (gyalulva)
- 1 közepes hagyma
- 2 evőkanál cukor
- 2-3 evőkanál ecet (10%-os)
- Só, bors, kömény
- Olaj/zsír a dinszteléshez
Elkészítés:
Hús:
- A húst sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, majoránnával, dörzsöld be zúzott fokhagymával.
- Hőálló tálba vagy tepsibe rakd, aláöntsd a vizet, fedd le alufóliával.
- 180 °C-on 1,5 óra alatt puhára sütöd, majd fólia nélkül további 20–30 percig pirítod, amíg szép piros nem lesz.
Dinsztelt káposzta:
- A hagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítod.
- Hozzáadod a cukrot, karamellizálod, majd mehet bele a gyalult káposzta.
- Sózod, borsozod, köményezed, meglocsolod az ecettel.
- Lefedve, kis lángon 20–30 perc alatt puhára párolod. Időnként megkevered.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése