-->

2025. július 21., hétfő

HÚSLEVES

 Hozzávalók:

  • 50 dkg csontos csirkehús (pl. comb, szárny)
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 1 kis zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, egész bors
  • petrezselyemzöld
  • víz

Elkészítés:

  1. A csontos húst megmossuk, egy nagy fazékba tesszük, és felöntjük hideg vízzel (kb. 2-2,5 liter).
  2. Lassú tűzön főzzük, közben lehabozzuk.
  3. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott zöldségeket, egész borsot, sót.
  4. Főzzük 1,5-2 órán át, míg a hús és zöldségek puhák lesznek.
  5. A főtt húst kiszedjük, lefejthetjük a csontokról, visszatehetjük a levesbe vagy más fogáshoz felhasználjuk.
  6. A zöldségeket átszűrjük, petrezselyemmel megszórjuk, és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése