Hozzávalók:
- 50 dkg csontos csirkehús (pl. comb, szárny)
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 kis zeller
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, egész bors
- petrezselyemzöld
- víz
Elkészítés:
- A csontos húst megmossuk, egy nagy fazékba tesszük, és felöntjük hideg vízzel (kb. 2-2,5 liter).
- Lassú tűzön főzzük, közben lehabozzuk.
- Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott zöldségeket, egész borsot, sót.
- Főzzük 1,5-2 órán át, míg a hús és zöldségek puhák lesznek.
- A főtt húst kiszedjük, lefejthetjük a csontokról, visszatehetjük a levesbe vagy más fogáshoz felhasználjuk.
- A zöldségeket átszűrjük, petrezselyemmel megszórjuk, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése