-->

2025. július 21., hétfő

SÜLT CSIRKEMELL ZÖLDSÉGEKKEL

Sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé (kb. 15-20 dkg)
  • só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
  • opcionálisan: fokhagyma, friss fűszerek (pl. rozmaring, kakukkfű)

Elkészítés:

  1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és ha szeretnéd, beirdalhatod vagy fokhagymával, fűszerekkel dörzsölheted be.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd közepes lángon mindkét oldalát 6-7 percig sütjük, amíg aranybarna és átsült lesz.
  4. Ha vastagabb a hús, sütőben 180°C-on még 10-15 percig is süthetjük, hogy teljesen átsüljön.

Sült tök

Hozzávalók:

  • 20-25 dkg sütőtök (tisztított, felszeletelt)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, őrölt kömény (opcionális)

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  2. A sütőtököt megtisztítjuk, felkockázzuk vagy felszeleteljük.
  3. Egy tepsiben összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal és ízlés szerint köménnyel.
  4. 25-30 perc alatt megsütjük, amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.

Zöldsaláta

Hozzávalók:

  • vegyes salátalevelek (pl. jégsaláta, rukkola, madársaláta)
  • uborka, paradicsom, esetleg újhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé vagy balzsamecet
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk.
  2. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, és meglocsoljuk vele a salátát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése