Sült csirkemell
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé (kb. 15-20 dkg)
- só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
- opcionálisan: fokhagyma, friss fűszerek (pl. rozmaring, kakukkfű)
Elkészítés:
- A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük.
- Sózzuk, borsozzuk, és ha szeretnéd, beirdalhatod vagy fokhagymával, fűszerekkel dörzsölheted be.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd közepes lángon mindkét oldalát 6-7 percig sütjük, amíg aranybarna és átsült lesz.
- Ha vastagabb a hús, sütőben 180°C-on még 10-15 percig is süthetjük, hogy teljesen átsüljön.
Sült tök
Hozzávalók:- 20-25 dkg sütőtök (tisztított, felszeletelt)
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors, őrölt kömény (opcionális)
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
- A sütőtököt megtisztítjuk, felkockázzuk vagy felszeleteljük.
- Egy tepsiben összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal és ízlés szerint köménnyel.
- 25-30 perc alatt megsütjük, amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.
Zöldsaláta
Hozzávalók:- vegyes salátalevelek (pl. jégsaláta, rukkola, madársaláta)
- uborka, paradicsom, esetleg újhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé vagy balzsamecet
- só, bors
Elkészítés:
- A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk.
- Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, és meglocsoljuk vele a salátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése