Csirkemellcsíkok:
- 100–120 g csirkemell
- 1 kk olaj
- Só, bors, fokhagymapor, fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
- Csíkokra vágod a csirkemellet, fűszerezed.
- Serpenyőben kevés olajon átsütöd, kb. 8–10 perc alatt.
Bulgur:
- 50 g bulgur
- 1,5x mennyiségű víz (kb. 75 ml)
- Só
Elkészítés:
- A bulgurt enyhén sós vízben puhára főzöd (vagy leforrázod, lefeded, 15–20 perc alatt megpuhul).
Lecsós cukkini:
- ½ kisebb cukkini (kb. 100 g)
- 1 kisebb paradicsom
- ½ paprika
- ½ kis fej hagyma
- 1 kk olaj, só, bors
Elkészítés:
- A hagymát felkockázod, megdinszteled.
- Hozzáadod a paprikát, paradicsomot, majd a cukkinit.
- Sózod, borsozod, 10–12 percig főzöd, míg kissé lecsós állagú nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése