-->

2025. július 20., vasárnap

CSIRKEPAPRIKÁS PÁROLT KARFIOLLAL

 Hozzávalók:

  • 100–120 g csirkemell vagy combfilé, kockázva
  • 1 tk kókuszolaj vagy olívaolaj
  • ½ fej vöröshagyma, finomra vágva
  • ½ tk fűszerpaprika
  • só, bors, majoránna (ízlés szerint)
  • 2 ek natúr cukormentes növényi joghurt vagy tejföl (pl. Cocojoghurt, Alpro Greek style, laktózmentes, ha tolerált)
  • 100 ml víz vagy csontlé
  • ½ tk zabpehelyliszt (opcionális, sűrítéshez)

Elkészítés:

  1. A hagymát kevés olajon üvegesre párolod.
  2. Lehúzod a tűzről, hozzáadod a paprikát, majd rögtön a csirkét, fűszereket, és visszateszed a tűzre.
  3. Felöntöd vízzel, lefeded, és puhára párolod (kb. 15–20 perc).
  4. Ha kész, hozzákevered a joghurtot/tejfölt, és ha kell, egy kis zabpehelyliszttel besűríted. Röviden összeforralod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése