-->
CSIRKEPAPRIKÁS PÁROLT KARFIOLLAL
Hozzávalók:
- 100–120 g csirkemell vagy combfilé, kockázva
- 1 tk kókuszolaj vagy olívaolaj
- ½ fej vöröshagyma, finomra vágva
- ½ tk fűszerpaprika
- só, bors, majoránna (ízlés szerint)
- 2 ek natúr cukormentes növényi joghurt vagy tejföl (pl. Cocojoghurt, Alpro Greek style, laktózmentes, ha tolerált)
- 100 ml víz vagy csontlé
- ½ tk zabpehelyliszt (opcionális, sűrítéshez)
Elkészítés:
-
A hagymát kevés olajon üvegesre párolod.
- Lehúzod a tűzről, hozzáadod a paprikát, majd rögtön a csirkét, fűszereket, és visszateszed a tűzre.
- Felöntöd vízzel, lefeded, és puhára párolod (kb. 15–20 perc).
- Ha kész, hozzákevered a joghurtot/tejfölt, és ha kell, egy kis zabpehelyliszttel besűríted. Röviden összeforralod.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése