🥒 Hozzávalók
- 200–250 g gyalult főzőtök
- 1/2 evőkanál olíva- vagy kókuszolaj
- 1 kis gerezd fokhagyma (reszelve vagy aprítva)
- 1 csipet kapor (friss vagy szárított)
- Só, bors ízlés szerint
- 1–1,5 dl víz
- 1 teáskanál zabliszt vagy teljes kiőrlésű liszt
(vagy 1/2 teáskanál útifűmaghéj) - 1 evőkanál light tejföl (max. 12%) vagy natúr növényi joghurt
- 1–2 evőkanál cukormentes növényi főzőtejszín (opcionális)
- 1 csipet eritrit, ha kicsit édesítenéd
👩🍳 Elkészítés
🧂 A gyalult tököt enyhén sózd be, és hagyd állni pár percet, majd nyomkodd ki kicsit.
🧄 Egy kevés olajon megfuttatod a fokhagymát, majd hozzáadod a tököt, kaprot, borsot, és felöntöd vízzel.
⏳ Lefedve párold 10–12 percig, amíg megpuhul.
🥣 Közben a habarást keverd ki hidegen (tejföl/joghurt + zabliszt), majd hőkiegyenlítéssel keverd a főzelékhez.
♨️ Rotyogtasd 1–2 percig, majd zárd le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése