-->

2025. július 9., szerda

ZÖLDBORSÓLEVES

 Hozzávalók:

  • 1 ek olaj vagy 5 g vaj
  • ½ kis fej vöröshagyma
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 100 g zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 kk liszt
  • 500 ml víz
  • ½ zöldségleveskocka vagy só, bors ízlés szerint
  • Petrezselyem (opcionális)

Elkészítés:

  1. Az olajon megdinszteled a finomra vágott hagymát, hozzáadod a vékonyra karikázott répát.
  2. Megszórod liszttel, átkevered, majd felöntöd a vízzel.
  3. Beleteszed a zöldborsót és a leveskockát, majd kb. 15 percig főzöd.
  4. Tálaláskor petrezselyemmel megszórhatod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése