Hozzávalók:
- 80–100 g főtt lencse (kb. 30–40 g szárazból)
- 1 db főtt tojás
- ½ kaliforniai vagy tv paprika (ízlés szerint)
- 1 tk olívaolaj
- 1 tk mustár (opcionális)
- pár csepp citromlé vagy almaecet
- só, bors ízlés szerint
- petrezselyem, lila hagyma (opcionális)
Elkészítés:
- A lencsét előzőleg beáztatva főzd meg (vagy használj konzervet – csak öblítsd le!).
- A tojást főzd keményre (10 perc forrástól számítva), hámozd meg, karikázd fel.
- A paprikát szeleteld csíkokra vagy kockákra.
- Egy tálban keverd össze a lencsét, paprikát, locsold meg olívaolajjal, és adj hozzá egy kevés citromlevet vagy ecetet, sózd, borsozd.
- Tedd rá a tojáskarikákat, díszítsd petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése