-->

2025. július 20., vasárnap

LENCSESALÁTA

 

Hozzávalók:

  • 80–100 g főtt lencse (kb. 30–40 g szárazból)
  • 1 db főtt tojás
  • ½ kaliforniai vagy tv paprika (ízlés szerint)
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 tk mustár (opcionális)
  • pár csepp citromlé vagy almaecet
  • só, bors ízlés szerint
  • petrezselyem, lila hagyma (opcionális)

Elkészítés:

  1. A lencsét előzőleg beáztatva főzd meg (vagy használj konzervet – csak öblítsd le!).
  2. A tojást főzd keményre (10 perc forrástól számítva), hámozd meg, karikázd fel.
  3. A paprikát szeleteld csíkokra vagy kockákra.
  4. Egy tálban keverd össze a lencsét, paprikát, locsold meg olívaolajjal, és adj hozzá egy kevés citromlevet vagy ecetet, sózd, borsozd.
  5. Tedd rá a tojáskarikákat, díszítsd petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése