Hozzávalók:
- 300 g krumpli (megpucolva, felkockázva)
- ½ fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 ek olaj vagy 1 kis kanál zsír
- ½ tk fűszerpaprika
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
- 1 db lecsókolbász / virsli (ízlés szerint, kb. 60–80 g)
- kb. 250 ml víz
- opcionálisan: 1 kisebb paradicsom és ½ paprika felkockázva (ha frissesen van otthon)
Elkészítés:
- Az olajon megdinszteled a hagymát.
- Lehúzod a tűzről, belekevered a pirospaprikát, majd rögtön hozzáadod a krumplit és felöntöd vízzel.
- Sózod, borsozod, mehet bele a fokhagyma és a friss paprika/paradicsom is, ha használsz.
- Fedő alatt puhára főzöd (kb. 20–25 perc).
- A főzés vége előtt 5–10 perccel hozzáadod a felkarikázott kolbászt vagy virslit.
- Kenyérrel tálalod (1–2 szelet/fő).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése