-->

2025. július 20., vasárnap

PAPRIKÁS KRUMPLI

 

 Hozzávalók:

  • 300 g krumpli (megpucolva, felkockázva)
  • ½ fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 ek olaj vagy 1 kis kanál zsír
  • ½ tk fűszerpaprika
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • 1 db lecsókolbász / virsli (ízlés szerint, kb. 60–80 g)
  • kb. 250 ml víz
  • opcionálisan: 1 kisebb paradicsom és ½ paprika felkockázva (ha frissesen van otthon)

Elkészítés:

  1. Az olajon megdinszteled a hagymát.
  2. Lehúzod a tűzről, belekevered a pirospaprikát, majd rögtön hozzáadod a krumplit és felöntöd vízzel.
  3. Sózod, borsozod, mehet bele a fokhagyma és a friss paprika/paradicsom is, ha használsz.
  4. Fedő alatt puhára főzöd (kb. 20–25 perc).
  5. A főzés vége előtt 5–10 perccel hozzáadod a felkarikázott kolbászt vagy virslit.
  6. Kenyérrel tálalod (1–2 szelet/fő).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése