Hozzávalók:
- 2 közepes burgonya
- 1 db tojás
- 4-5 karika füstölt kolbász (vagy virsli, ha nincs kolbász)
- 1 dl tejföl
- 0,5 evőkanál vaj vagy margarin
- Só, bors ízlés szerint
- (Opcionálisan egy kis reszelt sajt a tetejére – kb. 20-30 g)
Elkészítés:
- A krumplit héjában megfőzzük (kb. 40 perc), majd meghámozzuk és felkarikázzuk.
- A tojást keményre főzzük (10 perc), lehűtjük, megpucoljuk, karikázzuk.
- A kolbászt is felkarikázzuk.
- Egy kisebb tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk a vajjal.
- Rétegezzük: egy sor krumpli, tojás, kolbász, majd egy kevés só, bors, tejföl. Ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
- A tetejére tejfölt simítunk, és ha van, megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30-40 percig sütjük, míg a teteje megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése