-->

2025. július 10., csütörtök

RAKOTT KRUMPLI

 

Hozzávalók:

  • 2 közepes burgonya
  • 1 db tojás
  • 4-5 karika füstölt kolbász (vagy virsli, ha nincs kolbász)
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 evőkanál vaj vagy margarin
  • Só, bors ízlés szerint
  • (Opcionálisan egy kis reszelt sajt a tetejére – kb. 20-30 g)

Elkészítés:

  1. A krumplit héjában megfőzzük (kb. 40 perc), majd meghámozzuk és felkarikázzuk.
  2. A tojást keményre főzzük (10 perc), lehűtjük, megpucoljuk, karikázzuk.
  3. A kolbászt is felkarikázzuk.
  4. Egy kisebb tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk a vajjal.
  5. Rétegezzük: egy sor krumpli, tojás, kolbász, majd egy kevés só, bors, tejföl. Ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
  6. A tetejére tejfölt simítunk, és ha van, megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30-40 percig sütjük, míg a teteje megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése