-->

2025. július 20., vasárnap

GULYÁSLEVES

 

Hozzávalók:

  • 100–120 g csirkecombfilé
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1 kisebb fehérrépa
  • 1 kis burgonya
  • ¼ zöldpaprika
  • ½ paradicsom vagy 1 ek sűrített paradicsom
  • ½ tk őrölt fűszerpaprika
  • Só, bors, kömény, babérlevél ízlés szerint
  • 1 tk zsír vagy olaj a dinszteléshez
  • 1–2 szelet kenyér tálaláshoz


 Elkészítés:

  1. A hagymát apróra vágod, zsíron vagy olajon megdinszteled, majd félrehúzod a lábast, és megszórod a fűszerpaprikával.

  2. Hozzáadod a felkockázott húst, fehéredésig pirítod.

  3. Mehet bele a zúzott fokhagyma, karikázott répa és petrezselyem, paprika, paradicsom, só, bors, kömény.

  4. Felöntöd annyi vízzel, hogy jól ellepje. Lefedve főzöd kb. 1–1,5 órán át, míg a hús megpuhul.

  5. Ha puha, hozzáadod a kockázott burgonyát, és készre főzöd kb. 15 perc alatt.

  6. Tálalásnál friss kenyérrel kínálod – és ha szereted, csípőset is tehetsz mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése