Hozzávalók:
- 100–120 g csirkecombfilé
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb sárgarépa
- 1 kisebb fehérrépa
- 1 kis burgonya
- ¼ zöldpaprika
- ½ paradicsom vagy 1 ek sűrített paradicsom
- ½ tk őrölt fűszerpaprika
- Só, bors, kömény, babérlevél ízlés szerint
- 1 tk zsír vagy olaj a dinszteléshez
- 1–2 szelet kenyér tálaláshoz
Elkészítés:
-
A hagymát apróra vágod, zsíron vagy olajon megdinszteled, majd félrehúzod a lábast, és megszórod a fűszerpaprikával.
-
Hozzáadod a felkockázott húst, fehéredésig pirítod.
-
Mehet bele a zúzott fokhagyma, karikázott répa és petrezselyem, paprika, paradicsom, só, bors, kömény.
-
Felöntöd annyi vízzel, hogy jól ellepje. Lefedve főzöd kb. 1–1,5 órán át, míg a hús megpuhul.
-
Ha puha, hozzáadod a kockázott burgonyát, és készre főzöd kb. 15 perc alatt.
-
Tálalásnál friss kenyérrel kínálod – és ha szereted, csípőset is tehetsz mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése