🥞 Hozzávalók a tésztához
- 30 g (kb. 3 evőkanál) apró szemű zabpehely
- 1 db M-es tojás
- 40 g (kb. 2 evőkanál) zsírszegény túró
- 30–40 ml tej vagy növényi tej (pl. mandulatej)
- 1 csipet fahéj
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 1-2 csepp vanília aroma (elhagyható)
- Ízlés szerint édesítő (pl. 1/2 teáskanál eritrit vagy stevia)
👩🍳 Elkészítés
🌀 A zabpelyhet darálhatod picit, ha simább tésztát szeretnél (de egészben is működik).
🥣 Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban sűrű palacsintatésztává.
⏳ Pihentesd 5 percet – a zab megszívja magát.
🔥 Tapadásmentes serpenyőben kis lángon, pici kókuszolajon vagy szárazon süsd mindkét oldalát aranybarnára (kb. 2-2 perc oldalanként).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése