-->

2025. július 10., csütörtök

CUKKINI TÓCSNI FOKHAGYMAMÁRTOGATÓSSAL

 

Hozzávalók:

Tócsnihoz:
  • 1 kis cukkini (kb. 150 g)
  • 1 kis tojás (vagy fél közepes)
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt (vagy zabliszt)
  • 1 evőkanál reszelt sajt (opcionális, pl. trappista vagy feta)
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 csipet fokhagymapor vagy egy kis gerezd friss fokhagyma
  • 1 kiskanál olívaolaj a tepsi kikenéséhez (vagy sütőpapír)

Joghurtmártáshoz:

  • 3 evőkanál natúr görög joghurt vagy sűrű natúr joghurt (kb. 60 g)
  • 1 kis gerezd fokhagyma (reszelve vagy zúzva)
  • 1 teáskanál citromlé vagy pár csepp almaecet
  • Só, bors ízlés szerint
  • Aprított friss petrezselyem/kapor (opcionális)

Elkészítés:

A tócsnihoz:
  1. A cukkinit lereszeljük (héjastul), enyhén megsózzuk, 5-10 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
  2. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, fűszereket, esetleg sajtot, majd jól elkeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanálnyi halmokat rakunk, kicsit ellapítjuk őket.
  4. 180-200°C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, félidőben megfordítva, hogy mindkét oldaluk aranybarna legyen.

A joghurtmártáshoz:

  1. A joghurtot kikeverjük a fokhagymával, citromlével, sóval, borssal, ízlés szerint zöldfűszerekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése