Hozzávalók:
Tócsnihoz:
- 1 kis cukkini (kb. 150 g)
- 1 kis tojás (vagy fél közepes)
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt (vagy zabliszt)
- 1 evőkanál reszelt sajt (opcionális, pl. trappista vagy feta)
- Só, bors ízlés szerint
- 1 csipet fokhagymapor vagy egy kis gerezd friss fokhagyma
- 1 kiskanál olívaolaj a tepsi kikenéséhez (vagy sütőpapír)
Joghurtmártáshoz:
- 3 evőkanál natúr görög joghurt vagy sűrű natúr joghurt (kb. 60 g)
- 1 kis gerezd fokhagyma (reszelve vagy zúzva)
- 1 teáskanál citromlé vagy pár csepp almaecet
- Só, bors ízlés szerint
- Aprított friss petrezselyem/kapor (opcionális)
Elkészítés:
A tócsnihoz:
- A cukkinit lereszeljük (héjastul), enyhén megsózzuk, 5-10 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
- Hozzáadjuk a tojást, lisztet, fűszereket, esetleg sajtot, majd jól elkeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanálnyi halmokat rakunk, kicsit ellapítjuk őket.
- 180-200°C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, félidőben megfordítva, hogy mindkét oldaluk aranybarna legyen.
A joghurtmártáshoz:
- A joghurtot kikeverjük a fokhagymával, citromlével, sóval, borssal, ízlés szerint zöldfűszerekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése