-->

2025. július 14., hétfő

ZABKÁSA

 Hozzávalók:

  • 40 g aprószemű zabpehely
  • 100 ml víz
  • 100 ml cukrozatlan mandulatej
  • 1 evőkanál méz
  • (opcionális) csipet só
  • (opcionális) fahéj a tetejére 


Elkészítés:

  1. Forrald fel a folyadékot:
    Egy kis lábasban keverd össze a vizet és a mandulatejet, és melegítsd fel.

  2. Add hozzá a zabpelyhet:
    Ha felforrt, keverd bele a zabot, és főzd 5–7 percig, míg besűrűsödik. Közben kavargasd, nehogy lekapjon.

  3. Méz csak a végén:
    A tűzről levéve keverd bele az 1 evőkanál mézet – így nem vesznek el az értékes anyagai a főzés közben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése