Hozzávalók:
- 1 kis cukkini (kb. 150–200 g)
- 80 g darált csirkemell
- 50 g barnarizs (szárazon mérve)
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1/4 fej vöröshagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál natúr görög joghurt (vagy laktózmentes tejföl)
- 30 g reszelt light sajt
- Só, bors, oregánó, pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés:
-
A barnarizst előfőzzük sós vízben kb. 25–30 perc alatt, majd leszűrjük.
-
A cukkiniből vékony szeleteket vágunk (karikára vagy hosszában), enyhén sózzuk.
-
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst és fűszerezzük.
-
Ha a hús átpuhult, hozzákeverjük a főtt barnarizst.
-
Egy kis hőálló tálat/tepsit kiolajozunk vagy kibélelünk sütőpapírral.
-
Rétegezzük:
cukkinikarikák
húsos-rizses töltelék
-
görög joghurt
-
újra cukkini, míg elfogy
-
A tetejére görög joghurt + reszelt light sajt kerül.
-
Sütés: 180 °C-on kb. 25–30 perc, míg a sajt aranybarnára sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése