-->

2025. július 10., csütörtök

ZÖLDBABOS CSIRKEMELLRAGU BARNA RIZZSEL

 

Hozzávalók:

A raguhoz:
  • 120 g csirkemellfilé
  • 100 g zöldbab (fagyasztott is jó)
  • 1 kis fej vöröshagyma (kb. 30 g)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál olívaolaj vagy kókuszzsír
  • 0,5 teáskanál pirospaprika
  • Só, bors ízlés szerint
  • Opcionálisan: 1-2 evőkanál sűrített paradicsom vagy 1 kis paradicsom, 1 kis paprika
A körethez:
  • 50 g barna rizs (szárazon mérve – főzve kb. 120–130 g lesz)
  • Só, víz
Elkészítés:

A rizs főzése:
  1. A barna rizst sós vízben megfőzzük (kb. 30–35 perc). Szűrjük és melegen tartjuk.
A raguhoz:
  1. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a kockázott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk.
  4. Fűszerezzük: só, bors, pirospaprika (és ha használunk: paradicsom/paprika).
  5. Hozzáadjuk a zöldbabot és kevés vizet (kb. 50–70 ml), majd fedő alatt pároljuk, míg minden megpuhul (kb. 15-20 perc).
  6. Ha kell, a végén sűrűre főzzük a levét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése