Hozzávalók:
A raguhoz:
- 120 g csirkemellfilé
- 100 g zöldbab (fagyasztott is jó)
- 1 kis fej vöröshagyma (kb. 30 g)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál olívaolaj vagy kókuszzsír
- 0,5 teáskanál pirospaprika
- Só, bors ízlés szerint
- Opcionálisan: 1-2 evőkanál sűrített paradicsom vagy 1 kis paradicsom, 1 kis paprika
- 50 g barna rizs (szárazon mérve – főzve kb. 120–130 g lesz)
- Só, víz
A rizs főzése:
- A barna rizst sós vízben megfőzzük (kb. 30–35 perc). Szűrjük és melegen tartjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk.
- Az olajat felforrósítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát.
- Hozzáadjuk a kockázott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk.
- Fűszerezzük: só, bors, pirospaprika (és ha használunk: paradicsom/paprika).
- Hozzáadjuk a zöldbabot és kevés vizet (kb. 50–70 ml), majd fedő alatt pároljuk, míg minden megpuhul (kb. 15-20 perc).
- Ha kell, a végén sűrűre főzzük a levét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése