-->
CSIRKERAGU LEVES
Hozzávalók:
- 1 csirkemell vagy comb (kb. 30-40 dkg)
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kis zellergumó vagy zeller szár
- 1 közepes fej hagyma
- 1 babérlevél
- só, bors
- petrezselyem vagy zeller zöldje
- víz vagy alaplé
Elkészítés:
- A csirkét felkockázzuk vagy kisebb darabokra vágjuk.
- Egy lábasban a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a csirkét, kicsit megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, felöntjük vízzel vagy alaplével, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk.
- Lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 40 percig, amíg a hús és zöldségek megpuhulnak.
- Tálaláskor megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése