-->
PÖRKÖLT
Hozzávalók:
-
50 dkg csirkemell vagy sertéshús kockákra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál sertészsír vagy olaj
- 1-2 evőkanál édes paprika (őrölt)
- só, bors
- 1 db paradicsom vagy 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 db zöldpaprika
- víz vagy alaplé
Elkészítés:
- Az apróra vágott hagymát a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a felkockázott húst, megpirítjuk kicsit.
- Levesszük a tűzről, megszórjuk a paprikával, gyorsan elkeverjük, hogy meg ne égjen.
- Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, paradicsomot, paprikát, sót, borsot, és annyi vizet, hogy majdnem ellepje.
- Lefedve, kis lángon puhára főzzük (kb. 1-1,5 óra). Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.
- Galuskával tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése