Hozzávalók:
- 100 g félzsíros tehéntúró
- ½ közepes főtt cékla (kb. 50–70 g)
- 1 tk natúr joghurt vagy cukormentes görög joghurt (elhagyható, ha sűrűn szeretnéd)
- 1 tk citromlé
- só, frissen őrölt bors
- opcionálisan: ½ gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
Tálaláshoz:
- 2–3 szelet abonett (teljes kiőrlésű, magos változat ajánlott)
- 5–6 uborkakarika vagy hasáb
Elkészítés:
- A főtt céklát kisebb darabokra vágod.
- A túróval, citromlével, sóval, borssal és joghurttal (vagy anélkül) összeturmixolod vagy villával jól áttöröd.
- Ha szereted a fokhagymás ízt, egy kis reszelt fokhagymát is adhatsz hozzá.
- Kenhető krémet kapsz, amit frissen pirított abonettre kanalazhatsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése