-->

2025. július 21., hétfő

TÚRÓS PADLIZSÁNKRÉM

 Hozzávalók:

  • 1 közepes padlizsán
  • 100 g túró
  • 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál natúr joghurt vagy kefir (opcionális, krémesítéshez)
  • só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • pár csepp citromlé vagy ecet
  • friss petrezselyem vagy snidling aprítva (ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. A padlizsánt megmossuk, villával megszurkáljuk, majd vagy sütőben 200°C-on kb. 30-40 percig sütjük, vagy serpenyőben, fedő alatt puhára pároljuk, amíg teljesen megpuhul és a héja megfeketedik.
  2. Amikor kihűlt, a belsejét kikaparjuk egy tálba.
  3. Hozzáadjuk a túrót, áttörjük villával vagy botmixerrel, hozzákeverjük a fokhagymát, joghurtot, olívaolajat, citromlevet, sózzuk, borsozzuk.
  4. Ízlés szerint friss fűszerekkel ízesítjük.
  5. Hidegen, abonett szeletekre kenve tálaljuk, paradicsomkarikákkal vagy szeletekkel mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése