1 evőkanál natúr joghurt vagy kefir (opcionális, krémesítéshez)
só, bors
1 evőkanál olívaolaj
pár csepp citromlé vagy ecet
friss petrezselyem vagy snidling aprítva (ízlés szerint)
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, villával megszurkáljuk, majd vagy sütőben 200°C-on kb. 30-40 percig sütjük, vagy serpenyőben, fedő alatt puhára pároljuk, amíg teljesen megpuhul és a héja megfeketedik.
Amikor kihűlt, a belsejét kikaparjuk egy tálba.
Hozzáadjuk a túrót, áttörjük villával vagy botmixerrel, hozzákeverjük a fokhagymát, joghurtot, olívaolajat, citromlevet, sózzuk, borsozzuk.
Ízlés szerint friss fűszerekkel ízesítjük.
Hidegen, abonett szeletekre kenve tálaljuk, paradicsomkarikákkal vagy szeletekkel mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése