-->

2025. november 1., szombat

FRANKFURTI LEVES

📖 RECEPT

HOZZÁVALÓK

zsiradék

1-2 vöröshagyma

4-5 fokhagyma

5-6 krumpli

1 fej kelkáposzta

7-8 db virsli

bors

pirospaprika

kömény

majoranna

petrezselyem

liszt

tejföl

Kaja fotó

ELKÉSZÍTÉS

Előkészítés

  • A hagymát apróra vágjuk.
  • A répát megtisztítjuk és karikákra vágjuk.
  • A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.
  • A kelkáposztát felkockázzuk.
  • A krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk.
  • A virslit felkarikázzuk.

Hőkezelés

Egy lábasban zsiradékot hevítünk, majd lepirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott répát, és együtt pirítjuk, amíg enyhén megpuhul és színt kap. Ekkor mehet bele a zúzott fokhagyma és a fűszerek (pl. só, bors, kömény, pirospaprika ízlés szerint). Ezután hozzáadjuk a felkockázott kelkáposztát, és pár percig tovább pirítjuk. Végül felöntjük vízzel, hogy ellepje az alapot.

Egyéb hozzávalók

Amikor a leves újra felforr, hozzáadjuk a feldarabolt krumplit. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ha minden megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és még kb. 10 percig főzzük.

Befejezés

A levest behabarjuk: kevés lisztet elkeverünk tejföllel és egy kevés forró levessel, majd visszaöntjük az edénybe, és még pár percig főzzük, hogy besűrűsödjön.

Tálalás

Friss, ropogós kenyérrel tálaljuk. Ízlés szerint szórhatunk a tetejére egy kevés friss petrezselymet vagy őrölt borsot.

Felhasznált források: Szoky konyhája, street kitchen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése