HOZZÁVALÓK
zsiradék
1-2 vöröshagyma
4-5 fokhagyma
5-6 krumpli
1 fej kelkáposzta
7-8 db virsli
só
bors
pirospaprika
kömény
majoranna
petrezselyem
liszt
tejföl
ELKÉSZÍTÉS
Előkészítés
- A hagymát apróra vágjuk.
- A répát megtisztítjuk és karikákra vágjuk.
- A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.
- A kelkáposztát felkockázzuk.
- A krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk.
- A virslit felkarikázzuk.
Hőkezelés
Egy lábasban zsiradékot hevítünk, majd lepirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott répát, és együtt pirítjuk, amíg enyhén megpuhul és színt kap. Ekkor mehet bele a zúzott fokhagyma és a fűszerek (pl. só, bors, kömény, pirospaprika ízlés szerint). Ezután hozzáadjuk a felkockázott kelkáposztát, és pár percig tovább pirítjuk. Végül felöntjük vízzel, hogy ellepje az alapot.
Egyéb hozzávalók
Amikor a leves újra felforr, hozzáadjuk a feldarabolt krumplit. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ha minden megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és még kb. 10 percig főzzük.
Befejezés
A levest behabarjuk: kevés lisztet elkeverünk tejföllel és egy kevés forró levessel, majd visszaöntjük az edénybe, és még pár percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
Tálalás
Friss, ropogós kenyérrel tálaljuk. Ízlés szerint szórhatunk a tetejére egy kevés friss petrezselymet vagy őrölt borsot.
Felhasznált források: Szoky konyhája, street kitchen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése