HOZZÁVALÓK
Almaragu:
2 db alma (360 g megpucolva)
1 ek vaj
1 tk citromlé
1 tk őrölt fahéj
250 ml víz
Tészta:
2 db tojás
168 g kristáycukor
83 ml olaj
3 ek tejföl
200 g liszt
1 cs. sütőpor
1 csipet só
Tálalás:
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
Előkészítés
- Az almákat megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, és kis kockákra vágjuk.
- Előkészítjük a vajat, a citromlevet, és a fahéjat a pároláshoz.
- A sütéshez előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
- A muffinformát előkészítjük (kivajazzuk vagy papírkapszlikkal béleljük).
Hőkezelés
A vajat közepes lángon felolvasztjuk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a felkockázott almát, majd citromlével és fahéjjal ízesítjük. Felöntjük kevés vízzel, és addig pároljuk, amíg a folyadék teljesen el nem párolog. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni az almaragut.
Egyéb hozzávalók
A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd a lisztet, a sütőport és egy csipet sót. Amikor az almaragu kihűlt, óvatosan beleforgatjuk a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljon. A tésztát kanállal a muffinformákba adagoljuk kb. háromnegyedig.
Befejezés
A formákat 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 percig sütjük, amíg a muffinok aranybarnák nem lesznek. Kivesszük a sütőből, majd rácson hagyjuk kihűlni. A kihűlt muffinokat porcukorral megszórjuk.
Tálalás
Langyosan vagy hidegen is kínálható. Jól illik hozzá egy bögre forró tea, fahéjas latte, vagy egy gombóc vaníliafagylalt a tetejére különlegességként.
Felhasznált források: Szoky konyhája, street kitchen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése