-->

2025. november 2., vasárnap

TEPSIS KRUMPLI

📖 RECEPT

HOZZÁVALÓK

800 g kisebb burgonya

80 g kolbász

1 kis fej vöröshagyma

1 ek olaj

450 g tejföl

2 tojás

valami zöld

80 g sajt

Kaja fotó

ELKÉSZÍTÉS

Előkészítés

  • A krumplit megmossuk, és héjastól, sós vízben feltesszük főni.
  • A hagymát nagyon apróra vágjuk.
  • A sajtot lereszeljük.
  • A snidlinget felaprítjuk.
  • A kolbászt vékony karikákra szeleteljük.
  • A tojásokat felverjük egy kisebb tálban.

Hőkezelés

A héjában főtt krumplit puhára főzzük (kb. 20–25 perc). Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, és hagyjuk kissé hűlni. Amíg a krumpli hűl, előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra, és kiolajozunk egy tepsit.

Egyéb hozzávalók

A tejfölt egy nagy tálban elkeverjük a finomra vágott hagymával, a reszelt sajttal, a felvert tojásokkal és az aprított snidlinggel. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A héjától megszabadított, karikákra vágott főtt krumplit a tepsibe dobáljuk, majd ráöntjük a tejfölös-sajtos keveréket úgy, hogy a krumplik ne fedjék el teljesen a szószt. A tetejére rászórjuk a kolbászkarikákat.

Befejezés

Az egészet 190 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, amíg a teteje kissé megpirul és a tojásos-tejfölös keverék megszilárdul.

Tálalás

Frissen, melegen tálaljuk. Jól illik hozzá friss saláta, savanyúság vagy egy pohár hideg kefir.

Felhasznált források: Szoky konyhája, street kitchen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése