HOZZÁVALÓK
800 g kisebb burgonya
80 g kolbász
1 kis fej vöröshagyma
1 ek olaj
450 g tejföl
2 tojás
valami zöld
80 g sajt
ELKÉSZÍTÉS
Előkészítés
- A krumplit megmossuk, és héjastól, sós vízben feltesszük főni.
- A hagymát nagyon apróra vágjuk.
- A sajtot lereszeljük.
- A snidlinget felaprítjuk.
- A kolbászt vékony karikákra szeleteljük.
- A tojásokat felverjük egy kisebb tálban.
Hőkezelés
A héjában főtt krumplit puhára főzzük (kb. 20–25 perc). Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, és hagyjuk kissé hűlni. Amíg a krumpli hűl, előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra, és kiolajozunk egy tepsit.
Egyéb hozzávalók
A tejfölt egy nagy tálban elkeverjük a finomra vágott hagymával, a reszelt sajttal, a felvert tojásokkal és az aprított snidlinggel. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A héjától megszabadított, karikákra vágott főtt krumplit a tepsibe dobáljuk, majd ráöntjük a tejfölös-sajtos keveréket úgy, hogy a krumplik ne fedjék el teljesen a szószt. A tetejére rászórjuk a kolbászkarikákat.
Befejezés
Az egészet 190 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, amíg a teteje kissé megpirul és a tojásos-tejfölös keverék megszilárdul.
Tálalás
Frissen, melegen tálaljuk. Jól illik hozzá friss saláta, savanyúság vagy egy pohár hideg kefir.
Felhasznált források: Szoky konyhája, street kitchen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése