HOZZÁVALÓK
1 fej káposzta
500 g fodros nagykocka
só
bors
őrölt kömény
2 evőkanál méz
zsiradék
ELKÉSZÍTÉS
Előkészítés
- A káposztát megtisztítjuk, a külső leveleket eltávolítjuk.
- Finomra lereszeljük vagy apróra gyaluljuk.
- A tésztát (pl. fodros kockát) kimérjük.
- A mézet előkészítjük egy kis edénybe.
Hőkezelés
A serpenyőben felhevítjük a mézet, majd hozzáadjuk az olajat. Beletesszük a lereszelt káposztát, és közepes lángon, gyakran kevergetve pirítani kezdjük. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A főzővízből 3–4 evőkanálnyit félreteszünk. A félretett főzővizet hozzáadjuk a káposztához, és tovább pároljuk, amíg a káposzta megpuhul.
Egyéb hozzávalók
Amikor a káposzta már puha és enyhén karamellizálódott, hozzákeverjük a kifőtt tésztát. Együtt tovább pirítjuk néhány percig, hogy a tészta is átvegye a káposzta ízét és kissé lepiruljon.
Befejezés
Kóstolás után, ha szükséges, ízesíthetjük még egy kevés sóval vagy csipetnyi borssal (ízlés szerint). Az egészet alaposan összeforgatjuk, majd a tűzről levesszük.
Tálalás
Melegen tálaljuk. Ízlés szerint porcukorral vagy frissen őrölt borssal megszórva is fogyasztható. Savanyúság vagy egy pohár aludttej jól illik mellé.
Felhasznált források: Szoky konyhája, street kitchen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése