-->

2025. november 1., szombat

KÁPOSZTÁS TÉSZTA

📖 RECEPT

HOZZÁVALÓK

1 fej káposzta

500 g fodros nagykocka

bors

őrölt kömény

2 evőkanál méz

zsiradék

Kaja fotó

ELKÉSZÍTÉS

Előkészítés

  • A káposztát megtisztítjuk, a külső leveleket eltávolítjuk.
  • Finomra lereszeljük vagy apróra gyaluljuk.
  • A tésztát (pl. fodros kockát) kimérjük.
  • A mézet előkészítjük egy kis edénybe.

Hőkezelés

A serpenyőben felhevítjük a mézet, majd hozzáadjuk az olajat. Beletesszük a lereszelt káposztát, és közepes lángon, gyakran kevergetve pirítani kezdjük. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A főzővízből 3–4 evőkanálnyit félreteszünk. A félretett főzővizet hozzáadjuk a káposztához, és tovább pároljuk, amíg a káposzta megpuhul.

Egyéb hozzávalók

Amikor a káposzta már puha és enyhén karamellizálódott, hozzákeverjük a kifőtt tésztát. Együtt tovább pirítjuk néhány percig, hogy a tészta is átvegye a káposzta ízét és kissé lepiruljon.

Befejezés

Kóstolás után, ha szükséges, ízesíthetjük még egy kevés sóval vagy csipetnyi borssal (ízlés szerint). Az egészet alaposan összeforgatjuk, majd a tűzről levesszük.

Tálalás

Melegen tálaljuk. Ízlés szerint porcukorral vagy frissen őrölt borssal megszórva is fogyasztható. Savanyúság vagy egy pohár aludttej jól illik mellé.

Felhasznált források: Szoky konyhája, street kitchen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése