-->

2025. augusztus 23., szombat

PAPRIKÁS KRUMPLI

📖 RECEPT

HOZZÁVALÓK

250 g burgonya

½ fej vöröshagyma (~90 g)

1 gerezd fokhagyma

¼ db zöldpaprika

¼ db paradicsom

40 g füstölt kolbász

½ ek édesnemes fűszerpaprika

1 csipet őrölt kömény

1 csipet őrölt fekete bors

só ízlés szerint

1 ek sertészsír vagy olaj

300 ml víz

friss kenyér és savanyúság tálaláshoz

Kaja fotó

ELKÉSZÍTÉS

Előkészítés

A burgonyát meghámozzuk, 3–4 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk. A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk. A kolbászt 0,5 cm-es karikákra szeleteljük, a virslit ferdén felkarikázzuk.

Hőkezelés

A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát és közepes lángon 5–7 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és 2 percig pirítjuk. Beletesszük a burgonyát és a kolbász felét, átforgatjuk.

Egyéb hozzávalók

Ízesítjük a fűszerpaprikával, daráltpaprika-krémmel, köménnyel, borssal, sóval. Felöntjük a vízzel, és közepes lángon főzzük, amíg a krumpli megpuhul (kb. 25 perc).

Befejezés

Amikor a krumpli majdnem kész, hozzáadjuk a virslit és a kolbász másik felét.

Tálalás

Friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk. Apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.

Felhasznált források: Szoky konyhája, street kitchen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése