HOZZÁVALÓK
250 g burgonya
½ fej vöröshagyma (~90 g)
1 gerezd fokhagyma
¼ db zöldpaprika
¼ db paradicsom
40 g füstölt kolbász
½ ek édesnemes fűszerpaprika
1 csipet őrölt kömény
1 csipet őrölt fekete bors
só ízlés szerint
1 ek sertészsír vagy olaj
300 ml víz
friss kenyér és savanyúság tálaláshoz
ELKÉSZÍTÉS
Előkészítés
A burgonyát meghámozzuk, 3–4 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk. A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk. A kolbászt 0,5 cm-es karikákra szeleteljük, a virslit ferdén felkarikázzuk.
Hőkezelés
A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát és közepes lángon 5–7 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és 2 percig pirítjuk. Beletesszük a burgonyát és a kolbász felét, átforgatjuk.
Egyéb hozzávalók
Ízesítjük a fűszerpaprikával, daráltpaprika-krémmel, köménnyel, borssal, sóval. Felöntjük a vízzel, és közepes lángon főzzük, amíg a krumpli megpuhul (kb. 25 perc).
Befejezés
Amikor a krumpli majdnem kész, hozzáadjuk a virslit és a kolbász másik felét.
Tálalás
Friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk. Apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.
Felhasznált források: Szoky konyhája, street kitchen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése