-->

2025. augusztus 31., vasárnap

ESTI ZABKÁSA

📖 RECEPT

HOZZÁVALÓK

4-5 ek zabpehely

kb. 1-1,5 dl tej vagy növényi ital (annyit, hogy ellepje)

ízlés szerint natúr joghurt/ görög joghurt/ egy kis tejföl krémesítésnek

édesítés: méz, sztívia, eritrit (opcionális)

ízesítés: fahéj, vanília, kakaópor, gyümölcs, magvak, dió, mogyoró, kókusz

Kaja fotó

ELKÉSZÍTÉS

Előkészítés

Egy befőttesüvegbe vagy zárható dobozba tedd a zabpelyhet és a folyadékot.Keverd bele a joghurtot, édesítőt, ízesítést.

Hőkezelés

Zárd le, tedd hűtőbe egy éjszakára.

Egyéb hozzávalók

Ha friss gyümölcsöt (alma, banán, bogyós) teszel bele, inkább reggel add hozzá, hogy ne ázzon szét.

Befejezés

Reggelre a zab megpuhul, hidegen is ehető, de mikróban picit fel is melegítheted, ha melegebben szereted.

Felhasznált források:Chatgpt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése