📖 RECEPT
HOZZÁVALÓK
4-5 ek zabpehely
kb. 1-1,5 dl tej vagy növényi ital (annyit, hogy ellepje)
ízlés szerint natúr joghurt/ görög joghurt/ egy kis tejföl krémesítésnek
édesítés: méz, sztívia, eritrit (opcionális)
ízesítés: fahéj, vanília, kakaópor, gyümölcs, magvak, dió, mogyoró, kókusz
ELKÉSZÍTÉS
Előkészítés
Egy befőttesüvegbe vagy zárható dobozba tedd a zabpelyhet és a folyadékot.Keverd bele a joghurtot, édesítőt, ízesítést.
Hőkezelés
Zárd le, tedd hűtőbe egy éjszakára.
Egyéb hozzávalók
Ha friss gyümölcsöt (alma, banán, bogyós) teszel bele, inkább reggel add hozzá, hogy ne ázzon szét.
Befejezés
Reggelre a zab megpuhul, hidegen is ehető, de mikróban picit fel is melegítheted, ha melegebben szereted.
Felhasznált források:Chatgpt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése